Решено: САЩ няма да блокират снабдяването на Украйна с изтребители F-16 от съюзниците в НАТО

В същото време Пентагонът не изключва изпращането на изтребители в Украйна, но не след месеци, а по-скоро след години

Изтребител F-16
Изтребител F-16 Източник: Pixabay

САЩ няма да блокират предаването на американски изтребители F-16 на ВВС на Украйна от съюзници в НАТО, ако те, съюзническите държави, вземат такова решение.

 

В същото време Вашингтон смята, че за САЩ изпращането на собствени самолети F-16 ще бъде скъпо и сложно мероприятие, което според американски официални лица не си струва в краткосрочен план в сравнение с по-належащите нужди на Украйна от артилерия, ракети и системи за противовъздушна отбрана. Това съобщи CNN, която се позовавана собствени източници. 

 

"САЩ казаха на съюзниците си, че няма да бъдат против това други страни да изпращат своите F-16 в Украйна", отбеляза телевизията.

 

В същото време Пентагонът не изключва изпращането на изтребители в Украйна. Американските служители обаче виждат това като дългосрочна перспектива, която вероятно ще се измерва в години, а не в месеци.

Още от "Светът"

Екипът на Тръмп: Той се чувства добре и ще участва в конвенцията на републиканците

Националната конвенция на Републиканската партия, на която Тръмп трябва да бъде официално номиниран за кандидат за президентските избори, трябва да започне в Милуоки, щата Уисконсин, в понеделник

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени