Режимът на престъпника Владимир Путин унищожава влаковете с телата на собствените си войници, за да не плаща обезщетения

Изродите отказват да приберат телата на своите военнослужещи. Става дума за стотици трупове, които се съхраняват в Украйна

Владимир Путин
Владимир Путин Източник: NRC

Режимът на Владимир Путин търси всякакви начини да избегне изплащането на обезщетение на роднини на загиналите руски войници в Украйна. Включително става въпрос за унищожаване на труповете на собствените им войници.

 

В интервю за проекта "Орестократия" журналистът Владимир Золкин, който редовно общува със заловени руски окупатори, както и роднини на нашествениците, разказа, че за командването на Руската федерация достойнството на войниците няма никакво значение.

 

Режимът на Путин следва сталинистката максима, че "няма човек – няма проблем". Освен това нашествениците-изроди, отказват да приберат телата на своите военнослужещи. Става дума за стотици трупове, които се съхраняват в Украйна. Москва не иска се погрижи за собствения си груз-200.

 

Владимир Золкин разказа, че е имало случай, при който руската артилерия сама е ударила влак, превозващ труповете на загинали руски войници. "Това е икономия [за тях]... Това са триста трупа, всяко семейство трябва да бъде обезщетено", разказа той.

 

От началото на пълномащабната война, която Путин започна непредизвикано срещу Украйна на 24 февруари, близо 76 000 руски войници са били убити на украинска земя. Окупаторите търпят огромни загуби в човешка сила и военна техника.

 

Режимът на Путин не се интересува не само от живота на украинските цивилни, но и от този на собствените си граждани. Русия изпраща на фронта като пушечно месо десетки хиляди неподготвени и необорудвани войници. В руската армия има недостиг на оръжия, храна, екипировка и мотивация.

 

Моралът на войници е нисък, защото никой не иска да умре в Украйна за Путин, докато той се крие в бункера си. Семействата на много войници в републиките от РФ с малцинствено население са били репресирани заради отказа им да се бият на украинска земя.

Още от "Светът"

САЩ отхвърлиха възможността Международният наказателен съд да разследва Израел

Нетаняху се опасява, че главният прокурор на МНС Карим Хан може тази седмица да издаде международни заповеди за арест за него, министъра на отбраната Йоав Галант и началника на Генералния щаб Херци Халеви

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени