Режимът в Кремъл не може да устои на руските доброволци - вече контролират 52 кв.км руска територия

Руската армия нанася много тежки удари на собствената си територия - село Козинка е почти изтрито от лицето на земята от руските бомбардировки

Руски доброволчески корпус
Руски доброволчески корпус Източник: Telegram

Руските доброволци успяха да поемат контрола над площ от почти 52 квадратни километра в Белгородска и Курска области на Руската федерация. Руското опълчение, легионът "Свободна Русия" и "Сибирският батальон" контролират селищата Теткино, Лозовая Рудка, Новая Таволжанка, Глотово, Горковски, Козинка и Нехотеевка, съобщава FREEДОМ.

 

27 руски войници бяха пленени от бойци на Руския доброволчески корпус, легионът "Свободна Русия" и "Сибирският батальон" по време на нападение в Белгородска и Курска области на Русия. В село Сподарюшино руски военнослужещи издигнаха бяло знаме и се предадоха на антикремълските руски доброволци. Видео потвърждението беше публикувано от OSINT анализатори.

 

За 6 дни, в резултат на операцията в Курска и Белгородска област, руската армия загуби 613 убити и 829 ранени. Армията на страната агресор загуби също така 7 танка, 20 бойни бронирани машини, 4 бронетранспортьора и 57 военни превозни средства. Руските военни се опитват да надделеят срещу доброволците, унищожавайки руски жилищни сгради.

 

Денис Никитин, Руски доброволчески корпус
Денис Никитин, Руски доброволчески корпус Източник: Telegram

"Руската армия нанася много тежки удари на собствената си територия. Село Козинка е почти изтрито от лицето на земята от руските бомбардировки. Руската армия изобщо не отчита загубите на цивилното население. Както унищожаваха жилищни райони в Украйна, сега се държат по същия начин на територията, контролирана досега, поне формално, от Владимир Путин", каза Алексей Барановски, доброволец от легиона "Свобода на Русия".

 

Доброволците вървят напред. На 17 март те поеха контрола над две селища в Белгородска област: село Горковски и село Козинка. Междувременно кремълските пропагандисти вече няколко пъти съобщиха за унищожаването на Руския доброволчески корпус, легиона "Свобода на Русия" и сибирския батальон (което е стопроцентов фейк, бел. ред.).

 

Доброволческите акции са изключително болезнени за Кремъл, особено по време на така наречените избори, твърдят анализатори. В крайна сметка те демонстрират неспособността на руските власти да защитят собственото си население.

 

"Внушаваше се, че след 2023 г., когато имаше първите такива подходи, бъдат предприети мерки, ще тук ще минираме, там ще сложим техника. Войските на Кадиров също се готвеха да стоят там, но, както се оказа, тях ги няма. Тоест, те откриха слабости и успяха да влязат. Боевете все още продължават, тоест ситуацията не е локализирана", каза военният анализатор Иван Ступак.

 

Нападението на руски доброволци доказва, че въоръжената съпротива срещу режима в Москва е възможна. Това е единственият потенциално ефективен вариант за руснаците, според бойците от Руския доброволчески корпус, легион "Свободна Русия" и "Сибирският батальон".

 

"Имаме хиляди заявления. Всяка от нашите успешни операции получава широко отразяване в украинската, опозиционната руска и международна преса и медии. И, разбира се, всяко такова събитие предизвиква нов прилив на тези, които искат да се присъединят към нас, защото хората виждат реалните резултати от борбата, а не балони и всякакви измислени неща, дрънкулки, които не водят до нищо", каза заместник-командирът на легиона "Свободна Русия" с позивна "Цезар".

 

Операцията на доброволците вреди на имиджа на режима. В крайна сметка ФСБ, подразделения на Националната гвардия и частни паравоенни компании, специално сформирани за отбраната на руската граница, се оказаха неефективни.

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Руските терористи атакуваха енергийна инфраструктура в три украински области - ударени са четири топлоелектрически центр

Властите в Киев обявяват, че Украйна е загубила 80 процента от енергията си, произвеждана в топлоелектрическите централи, и около 35% от продукцията на водноелектрическите централи

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени