Ройтерс: Джо Байдън поведе на Тръмп в най-новото социологическо изследване

Анкетата на Reuters/Ipsos е извършена онлайн в цялата страна, респондентите й са 4094 пълнолетни американци

Джо Байдън-Доналд Тръмп
Джо Байдън-Доналд Тръмп Източник: Колаж/Zonanews

Действащият президент на САЩ Джо Байдън има леко предимство от 1 % пред своя опонент на изборите Доналд Тръмп, сочи ново социологическо проучване. Това съобщи "Европейска правда" като се позовава на изследване на Reuters/Ipsos.

 

Около 39% от регистрираните избиратели са заявили, че биха гласували за демократа Байдън, ако изборите се проведат днес. Други 38% от анкетираните биха избрали републиканеца Тръмп.

 

Проучването също така показва, че много избиратели все още не са решили как ще гласуват: 11% са заявили, че ще гласуват за други кандидати, 5% са заявили, че няма да гласуват, а 7% са заявили, че не знаят или отказват да отговорят.

 

Анкетата на Reuters/Ipsos е извършена онлайн в цялата страна, респондентите й са 4094 пълнолетни американци, включително 3356 регистрирани избиратели. Допустимата грешка е 1,8% за регистрираните избиратели и 1,7% за всички анкетирани.

 

През януари данните от социологическите проучвания показаха значително предимство за Тръмп пред Байдън: 40% срещу 34%. А през февруари действащият президент намали разликата: 37% срещу 34%.

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Руските терористи атакуваха енергийна инфраструктура в три украински области - ударени са четири топлоелектрически центр

Властите в Киев обявяват, че Украйна е загубила 80 процента от енергията си, произвеждана в топлоелектрическите централи, и около 35% от продукцията на водноелектрическите централи

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени