Ройтерс: Иран е предал на Русия стотици балистични ракети

Прехвърлените на РФ ракети са способни да унищожават цели на разстояние от 300 до 700 километра

Ирански балистични ракети Fateh-110
Ирански балистични ракети Fateh-110 Източник: MSN.com

Иран е предоставил на Русия около 400 балистични ракети, пише Ройтерс, като се позовава на информация от шест източника. Отбелязва се, че част от прехвърлените балистични ракети са такива с малък обсег "Fateh-110". Те са способни да унищожават цели на разстояние от 300 до 700 километра.

 

Доставките са започнали в началото на януари, след като сделката е била финализирана на срещи в края на миналата година между ирански и руски военни и служители по сигурността в Техеран и Москва, е казал един от иранските източници.

 

Ирански военен служител, който подобно на други източници, пожелали анонимност, заяви, че през следващите седмици е имало най-малко четири доставки на ракети.

 

Друг високопоставен ирански служител е заявил пред агенцията, че някои от ракетите са били изпратени в Русия през Каспийско море, докато други са били доставени със самолет.

"Ще има още доставки", каза служителят. "Няма причина да го крием. Позволено ни е да изнасяме оръжие за всяка страна, която искаме".

Още от "Светът"

Вандали взеха на прицел високоскоростната жп мрежа във Франция преди началото на Олимпийските игри в Париж

Държавният жп оператор Ес Ен Се Еф каза, че са били извършени палежи по линиите, свързващи Париж със западната, северната и източната част на страната

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени