Ройтерс твърди, че Унгария се отказва от ваксината "Спутник V", руски държавен фонд отрича

Унгария ще получи ваксина срещу коронавируса по програмата на ЕС за закупуване на ваксини. Това написа по-рано днес Ройтерс като се позова на представител на унгарското правителство

Руската ваксина "Спутник V"
Руската ваксина "Спутник V" Източник: ТАСС

Според неназования унгарски чиновник, това решение е свързано с недостатъчните мощности за производство на новата руска ваксина в Русия. Няколко часа по-късно руският държавен фонд за преки инвестиции опроверга тази информация и добави, че през януари и март на Унгария ще бъде доставен пълният обем от ваксината "Спутник V". 
"Унгария вече получи първата партида от ваксината на 28 декември и сме напълно готови да доставим целия обем от необходимата на Унгария ваксина в периода януари-март 2021 г. РФПИ работи с регулиращите органи за получаването на нужните разрешения от регулиращите органи на Унгария", казал представител на фонда пред ТАСС.
Според руския фонд за директни инвестиции публикацията на Ройтерс днес е пример как фейк новините не са подминали и авторитетните средства за масова информация. 

Още от "Светът"

Жозеп Борел: Страните от ЕС трябва да изпратят на Украйна противоракетни системи

Имаме системи "Пейтриът", имаме противоракетни системи. Трябва да ги извадим от нашите казарми, където се намират и да ги изпратим на Украйна, където бушува война, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени