Румен Радев чете скучна реч на стряскащо лош английски пред Общото събрание на ООН (ВИДЕО)

Самата предварително записаната реч на Румен Радев беше скучна и пълна с клишета, произнесена от скучен, посредствен и неук човек.

Румен Радев
Румен Радев Източник: You Tube

Един от поредните митове за Румен Радев рухна окончателно. В реч, която той произнесе пред Общото събрание на ООН дистанционно, окончателно рухна представата за Радев като ползващ добър английски. Истината е, че владеенето на този език не е сред силните страни на държавния глава.

 

Въпреки някогашните му воаяжи на курсове в САЩ, той има лошо произношение, говори речитативно и с лоша динамика на речта, слива или накъсва думи. Някой иронично бе казал, че Румен Радев говори английски на много езици - толкова е зле. Очевидно беше, че Радев може да се опита да прочете даден текст на английски, но това става вдървено и с демонстративното показване на ниско ниво. И още - човек, който толкова трудно срича написаните английски изречения, без съмнение не владее добре езика и трудно би се справил със свободен разговор на него, където е нужен голям речников запас и запомнени цели готови изречения, предвид множеството идиоматични изрази в него. 

 

Самата предварително записана реч на Румен Радев беше скучна и пълна с клишета, произнесена от скучен, посредствен и неук човек. В нея вдъхновителят на поредната българска катастрофа се опита да разсъждава върху предотвратяване разпространението на коронавируса; за възстановяването на световната икономика (и това при положение, че неговото правителство вкарва страната ни в безпрецедентна икономическа и финансова криза за последните двадесет години). Радев говори и за до болка втръсналата тема за измененията на климата и устойчивото развитие, направи се на специалист по борбата с тероризма и трансграничната престъпност, отбеляза и нуждата от  повишаване на киберсигурността.

 

"Ние подкрепяме задълбочаването на стратегическите партньорства на Европейския съюз (ЕС) по целия свят, както и по-активното му ангажиране с трети държави и регионални организации", увери той. Жизненоважно е всички да подкрепяме и да сме солидарни с най-уязвимите страни и хора по целия свят, под ръководството на ООН и Световната здравна организация. България споделя своите излишни доставки на ваксини чрез механизмите на ЕС и на двустранна основа, каза още Радев.

 

Той засегна в речта си специално предизвикателствата пред мира и сигурността за България. Страната ни е загрижена от ситуацията в Афганистан, Близкия изток, продължаващата криза в Украйна. Като държава-членка на ЕС България подкрепя ангажимента да се работи с международни партньори по трайни решения за афганистанските бежанци. В знак на солидарност взехме решение да получим до 70 афганистански граждани, които са работили за мисии на България, ЕС или НАТО, както и техните семейства.

Още от "Светът"

Полша иска да поддържа възможно най-добри връзки със САЩ, независимо кой е на власт, заяви външният министър Радослав Ши

Посещението на Шикорски във Вашингтон целеше да му даде възможност да обсъди с американски официални представители двустранните отношения, въпросите на сигурността и войната в Украйна

Прочетете повече прочетете повече

Белият дом смята, че помощта на САЩ ще помогне на Украйна да извърши контраофанзива през 2025 г.

Посочвайки сценария за война през следващата година, съветникът на президента на САЩ по националната сигурност Джейк Съливан отбеляза, че Украйна възнамерява да "продължи напред, за да си възвърне територията, която руснаците й отнеха"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени