Румен Радев неузнаваем в Чехия - удря по Русия и неспособната й армия

Заедно с президента на Чехия осъдиха категорично руската агресия в Украйна

Румен Радев и Милош Земан
Румен Радев и Милош Земан Източник: Прессекретариат на Президента на Република България

Чехия напълно подкрепя влизането на България в Шенгенското пространство. Това заяви чешкият държавен глава Милош Земан след срещата си с българския президент Румен Радев, който е на официално посещение в страната. 

 

"Повече време посветихме на руската агресия в Украйна. По този въпрос имаме абсолютно сходство. И двамата се учудихме каква голяма бе разликата между рекламата на руската армия и нейните реални резултати”, уточни Земан, предаде NOVA NEWS.

 

По думите му е парадокс, че руснаците, от една страна, се заклеват в славянско братство, а от друга - спират доставките на газ на две славянски държави - Полша и България.

 

"Дискутирахме отсрочването на енергийните санкции за някои държави членки на Европейския съюз. Засега става дума за Унгария, Словакия и Чехия. Изглежда, че към тази молба ще се присъедини и България", добави чешкият държавен глава.

 

Осъждаме категорично руската агресия в Украйна, която руши цяла държава, каза Радев. Той добави, че се руши и международеният ред, както и създаваната с десетилетия архитектура за сигурност в Европа. Тази агресия изисква единен отговор в рамките на НАТО и ЕС, изисква дълбока и решителна трансформация на Алианса, нова стратегическа концепция с фокус източния фланг, каза българският държавен глава.

Още от "Светът"

Окончателно: Сенатът на американския Конгрес одобри помощта за Украйна, Израел и Тайван

Най-големият от четирите законопроекта е този за помощ за Украйна. Той предвижда помощ за Киев в размер на $60,84 млрд., с която украинските сили да продължат борбата си срещу Русия

Прочетете повече прочетете повече

Евродиректива дава достъп до взаимосвързаните регистри на банковите сметки за по-резултатни наказателни разследвания

Различията във форматите при записи за сделки вече няма да бавят анализа на финансова информация, коментира докладчикът Емил Радев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени