Русия атакува масирано Киев с дронове втора поредна нощ (ВИДЕО)

Съобщава се също за атаки срещу Харков и Кривой рог

Дронове
Дронове Източник: Depositphotos

Руските окупационни сили отново атакуваха украинската столица Киев тази нощ, с няколк овълни дронове. Нанесени са щети на жилищни сгради и е ранен най-малко един мирен жител, съобщи УНИАН. Части на противовъздушната отбрана на Украйна бяха задействани тази нощ, малко след полунощ, за отблъскването на руска въздушна атака срещу украинската столица, обяви кметът на града Виталий Кличко.

"Още една нощ, още една тревога", написа началникът на Киевската областна военна администрация Сергий Попко в приложението "Телеграм".

Около десет дрона, насочени срещу Киев на няколко вълни от различни посоки, са били унищожени, поясни Попко. Раненият жител е пострадал от отломки от летателните апарати, макар и никой от тях да не е поразил зададената си цел, допълва областният началник.

Отломки от прехванати руски дронове са паднали в три от главните райони на Киев, като са разрушили покриви и фасади на няколко жилищни сгради и са прерязали електрически кабели, посочи на свой ред Кличко в Telegram.

Въздушната тревога в Киев е траяла над пет часа, преди военновъздушните сили да обявят около 5:15 ч. местно време (също и българско), че небето над Киев е чисто.

В руските Telegram канали съобщават за атаки срещу Харков и Кривой рог. В Харков са ранени 9 души, съобщи Telegram каналът Astra. След ударите е започнало спиране на тока, част от Харков е напълно без електричество. В социалните мрежи се разпространяват кадри от момента на удара.

 


Вчера Русия атакува Киев и други украински градове, като в град Кривой рог, разположен на около 400 км югоизточно от столицата, бяха ранени най-малко 17 души, припомня агенцията.

Още от "Светът"

Външното министерство в Сеул извика руския посланик, за да протестира срещу изпращането на севернокорейски войски в Руси

Ще отговорим съвместно с международната общност, като мобилизираме всички налични средства срещу действия, които застрашават основните ни интереси в областта на сигурността, отговори Сеул

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени