Русия атакува Украйна с крилати ракети от самолети и кораби, работи ПВО в цялата страна

Според Алексей Арестович, съветник на ръководителя на канцеларията на президента, се очаква да бъдат изстреляни над 100 вражески ракети, атаката вероятно ще бъде на няколко вълни

Ту-95 Bear
Ту-95 Bear Източник: Wikipedia

Русия нанася масиран ракетен удар по цялата територия на Украйна, съобщиха от командването на ВВС на въоръжените сили на Украйна. Информацията се потвърждава от редица Telegram канали.

 

"След нощна атака на безпилотни самолети-камикадзе, врагът атакува Украйна от различни посоки с крилати ракети с въздушно и морско базиране от стратегически самолети и кораби. Освен това има висока активност на тактическата авиация на окупаторите. Работи ПВО в цялата страна", каза командването и призова украинците да останат в скривлищата.

 

Според Алексей Арестович, съветник на ръководителя на канцеларията на президента, се очаква да бъдат изстреляни над 100 вражески ракети, атаката вероятно ще бъде на няколко вълни.

 

"Противовъздушната отбрана започва да работи по ракетите. Ние не публикуваме точките на попадение. Не публикуваме местата за изстрелване на ПВО. Ако направите това, коригирате огъня на противника", подчерта той.

 

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени