Русия: Броят на починалите от COVID-19 надхвърли 180 000 души

Русия се нарежда на четвърто място в света по брой заразени по време на пандемията след САЩ, Индия и Бразилия

Коронавирус в Русия
Коронавирус в Русия Източник: РИА Новости

Броят на починалите от COVID-19 през изминалото денонощие в Русия е 798 души срещу 820 починали вчера, с което общият брой на починалите от началото на епидемията в страната достигна 180 041 души. Това обявиха от руския оперативен щаб за борба със заразата, пише News.bg.


Условната смъртност (крайната може да бъде определена едва след края на епидемията) остана на ниво от 2,63%, следва от данните на щаба. Русия се нарежда на шесто място в света по брой починали по време на пандемията след САЩ, Бразилия, Индия, Мексико и Перу.


Броят на официално регистрираните заразени през последните 24 часа в Русия е 19 509 души, с което общият брой на заразените от началото на епидемията в страната вече е 6 844 049 души. Русия се нарежда на четвърто място в света по брой заразени по време на пандемията след САЩ, Индия и Бразилия.


В момента 551 973 души продължават лечението си в Русия. Броят на руснаците, които са се възстановили от коронавируса през последното денонощие, е 19 217 души, с което общият брой на възстановилите се достигна 6 112 035 души. 

Още от "Светът"

Украйна може в крайна сметка да се наложи да преговаря с Русия, каза представител на украинското разузнаване

Дори и да успее да изтласка руските сили обратно към границите - все по-далечна перспектива - това няма да сложи край на войната, цитира го сп. "Икономист"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени