Русия е с най-голям брой новозаразени с COVID-19 от 16 юли

Русия се нарежда на пето място в света по брой заразени по време на пандемията след САЩ, Индия, Бразилия и Великобритания

Коронавирус в Русия
Коронавирус в Русия Източник: РИА Новости
Броят на официално регистрираните заразени с новия коронавирус (COVID-19) през изминалото денонощие в Русия е 25 219 души, с което общият брой на заразените от началото на епидемията в страната достигна 7 560 767 души. Това обяви руският оперативен щаб за борба със заразата, пише News.bg.
 
В абсолютни стойности увеличението на броя на заразените е максимум от 16 юли. Русия се нарежда на пето място в света по брой заразени по време на пандемията след САЩ, Индия, Бразилия и Великобритания. Броят на така наречените активни случаи, т. е. пациенти, които се лекуват в момента, се е увеличил до 641 165 души.
 
Още 886 души са починали от COVID-19 през последните 24 часа срещу рекордните 887 починали вчера, с което общият брой на починалите от началото на епидемията в страната вече е 209 028 души. Условната смъртност (окончателната може да бъде определена едва след края на епидемията) остава на ниво от 2,76 процента. 
 
Русия се нарежда на пето място в света по брой починали по време на пандемията след САЩ, Бразилия, Индия и Мексико и е далеч напред по този показател в сравнение с останалите страни от Европа. 

Още от "Светът"

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени