Русия форсира строителството на нова постоянна военна база в Сирия

Общата площ, която се подготвя за руската база, е около 37 хектара, тя е в непосредствена близост до складовете за оръжие на сирийските ВВС

Русия форсира строителството на нова постоянна военна база в Сирия
Русия форсира строителството на нова постоянна военна база в Сирия Източник: Al-Monitor

Сирийският новинарски портал Zaman Al-Wasl съобщи, че руската армия в Сирия ускорява строителството на нова "постоянна военна база" близо до историческия град Палмира в провинция Хомс. Изданието твърди, че ново военно съоръжение на руския контингент в арабската република се изгражда в района на Мон ал Мазар (Джебел ал Мазар), на около 13 км северно от Палмира. Базата ще включва хеликоптерна площадка. В момента пистата на това съоръжение е асфалтирана от източната страна и е дълга около 780 метра, както се вижда от сателитни снимки, отбелязва Zaman Al- Wasl.

 

Общата площ, която се подготвя за руската база, е около 37 хектара, тя е в непосредствена близост до складовете за оръжие на сирийските ВВС, добавя изданието. В момента продължават нтензивните военни действия в някои райони на сирийската пустиня, където правителствените войски на Дамаск, с руска въздушна подкрепа, атакуват останките от терористичната групировка „Ислямска държава“. Руската авиация нанася тежки удари по позициите на бойците на ИД в провинциите Хомс и Дейр ез-Зор, както и в триъгълника на провинции Алепо-Ракка-Хама.

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени