Русия извика посланика си в САЩ след коментарите на Байдън за Путин

Рублата поевтиня, доходността по държавните ценни книжа нарасна, а водещият московски индекс сложи край на четиридневната си печеливша серия, след като американският президент Джо Байдън обеща Русия да си плати цената за намесата в изборите в САЩ

Министерството на външните работи на Руската федерация
Министерството на външните работи на Руската федерация Източник: МИД на РФ

След критичните коментари на американския президент Байдън към Путин, Русия повика своя посланик в Москва "за консултации". Това се съобщава в официално съобщение на сайта на Руското външно министерство. Русия извика посланика си от САЩ в Москва за консултации относно бъдещето на връзките между САЩ и Русия, след като президентът Джо Байдън заяви, че Владимир Путин ще "плати цена" за предполагаема намеса в изборите. Байдън отправи своите коментари, след като доклад на американското разузнаване подкрепи дългогодишни твърдения, че Путин стои зад намесата на Москва в изборите в САЩ, обвинение, което Русия нарече неоснователно.

В изявлението на руското външно министерство се казва, че е повикало своя посланик Анатолий Антонов обратно в Москва, за да обсъди бъдещето на отношенията на Русия със САЩ. Този ход е предназначен да гарантира, че двустранните връзки няма да се влошат непоправимо, се казва в съобщението.  По-рано днес президентът Джо Байдън заяви, че е съгласен с оценката, че руският му колега Владимир Путин е "убиец".


В интервю за ABC News, излъчено днес, Байдън каза, че Путин ще "плати цена" за опита да подкопае кандидатурата му на изборите в САЩ 2020, както се твърди в нов доклад на американското разузнаване.

Запитан дали смята, че Путин, който е обвинен, че е безмилостен с опонентите си, е "убиец", Байдън отговори: "Да, смятам".

Рублата поевтиня, доходността по държавните ценни книжа нарасна, а водещият московски индекс сложи край на четиридневната си печеливша серия, след като американският президент Джо Байдън обеща Русия да си плати цената за намесата в изборите в САЩ, съобщава Bloomberg. В същото време възможността за допълнителни санкции от страна на Вашингтон срещу Москва най-рано следващата седмица отново разпалиха тревогите за възможно отражение върху руската икономика и държавен дълг.

Още от "Светът"

Ген. Каволи: Победата на Украйна няма да е достатъчна - Русия ще бъде заплаха в продължение на много години

Кремъл се опитва да възстанови загубите си в Украйна, за да концентрира основните си сили в западните райони на Руската федерация, заяви командващият силите на САЩ в Европа

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени