Русия панически изтегля артилерията си от Херсон

Твърди се, че окупационните власти са издали указ, с който задължават бизнесмените да разпродадат всички хранителни продукти и да затворят магазините и пазарите от 1 ноември 2022 г.

Херсон
Херсон Източник: Скрийншот видео кадър

Руските войски се подготвят за изтеглянето на артилерийските си части от десния бряг на Херсонска област. В бъдеще те могат да бъдат прехвърлени в други направления.

 

Това бе съобщено на вечерен брифинг на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна, цитиран от УНИАН.

Руските окупатори се опитват да създадат на контролираната територия в Херсонска област условия, които са неподходящи за местното цивилно население.

 

Например в Нова Каховка достъпът до интернет е прекъснат от 29 октомври тази година, а по високоговорители се разпространява информация за необходимостта от напускане на региона в рамките на 48 часа поради предполагаемата заплаха от ракетни атаки от страна на украинските въоръжени сили.

 

Приоритет е така наречената "евакуация" на медицинския персонал от местните болници и оперативните служби на града, заявиха от Генералния щаб.

 

Освен това се твърди, че окупационните власти са издали указ, с който задължават бизнесмените да разпродадат всички хранителни продукти и да затворят магазините и пазарите от 1 ноември 2022 г.

Още от "Светът"

Зеленски приветства американския пакет от военна помощ, отправи молба за допълнителна противовъздушна отбрана

Зеленски заяви пред Блинкън, че Украйна се нуждае от две батареи за противовъздушна отбрана за североизточния град Харков, който е подложен на руски въздушни удари

Прочетете повече прочетете повече

Руската атака в Харковска област цели да открие нов фронт, който да отклони силите на Украйна преди пристигането на запа

Лошо изградените украински укрепления и трайния недостиг на боеприпаси позволиха на Русия да напредне в района от петък насам

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени