Русия планира увеличение на войските си на Кримския полуостров

В Крим ще бъде създаден нов десантно-щурмови полк на Въздушно-десантните войски

Руски войски
Руски войски Източник: РИА Новости
В началото на декември Русия ще увеличи войските си на полуостров Крим. Това предаде Интерфакс, като цитира министерството на отбраната след разширено заседание на Военния съвет на въздушно-десантните войски.
 
В Крим ще бъде създаден нов десантно-щурмови полк на Въздушно-десантните войски. Още през март министърът на отбраната Сергей Шойгу съобщи, че в края на годината се планира базираната в град Камиши във Волгоградска област десантно-щурмова бригада да бъде преобразувана в полк и преместена в градТеодосия на полуостров Крим.
 
През последните години Русия значителноувеличи военната си мощ в района. През 2018 в Джанкой в северната част на полуострова, на около 30 км от границата с Украйна, застъпи в бойно дежурство четвъртият дивизион зенитно-ракетни комплекси С-400 "Триумф".
 
Преди това три дивизиона бяха разположени в Теодосия на изток, в Севастопол на юг и в Евпатория на запад. Бреговете на Крим се охраняват от руския Черноморски флот, морската авиация и авиацията на противовъздушната отбрана. 

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени