Русия "плати" на Северна Корея с кози и козлета за оръжията, които й достави

Според Human Rights Watch 10,7 милиона от общо 25,9 милиона души в Северна Корея са недохранени

Коза
Коза Източник: Veterinarian.hozvo

Русия изпрати първата пратка дребен добитък в Северна Корея след посещението на  Владимир Путин в Пхенян и подписването на Договора за всеобхватно стратегическо партньорство.

 

"На 8 август инспекторите на Северозападната междурегионална дирекция на Росселхознадзор наблюдаваха спазването на ветеринарно-санитарните условия по време на товаренето на 447 глави дребни преживни животни, предназначени за по-нататъшно изпращане от Ленинградска област до град Расон в Северна Корея (...) 432 бременни кози и 15 козлета бяха изпратени в северокорейската търговска компания",  съобщи Северозападната междурегионална дирекция на Росселхознадзор, цитирана от The Moscow Times.

 

Кози
Кози Източник: Depositphotos

Козите, които са изнесени от руската Ленинградска област, представляват първата партида селскостопански животни, които Русия възнамерява да достави на Северна Корея. Козите ще осигурят млечни продукти на местните деца, за да се облекчи недостигът на храна в Северна Корея, причинен главно от правителствени политики, като положението се влоши по време на пандемията ковид-19.

 

Според Human Rights Watch 10,7 милиона от общо 25,9 милиона души в Северна Корея са недохранени, а 18% от децата са с нарушен растеж и развитие поради хронично недохранване.

 

В същото време, според южнокорейското разузнаване, Пхенян е изпратил почти 5 милиона артилерийски снаряда, както и балистични ракети, в Москва по време на целия конфликт. В отговор Русия започна да доставя на КНДР танкове, самолети и технологии за шпионската сателитна програма, каза южнокорейският министър на отбраната Шин Уон-сик пред Bloomberg.

Още от "Светът"

Путин подписа указ за увеличаване числеността на руската армия до почти 2,4 милиона души

На правителството е възложено да предостави на Министерството на отбраната на Руската федерация бюджетни средства от федералния бюджет, необходими за изпълнението на този указ

Прочетете повече прочетете повече

Ранените цивилни в украинския град Харков при руска бомбардировка нараснаха на 30

Харков, вторият по големина град в Украйна, е разположен близо до руската граница и постоянно е подложен на атаки от руски бомби, ракети и безпилотни летателни апарати

Прочетете повече прочетете повече

Прокуратурата в Палермо поиска 6 г. затвор за Матео Салвини

Салвини е обвинен в отвличане поради забраната, наложена от него като вътрешен министър на 147 мигранти, намиращи се на борда на испанския кораб "Open Arms", да слязат на остров Лампедуза през август 2019 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени