Русия прехвърля многоцелеви изтребители "Су-35С" от Беларус

След пристигането си екипажите застъпват на бойни дежурства за противовъздушна отбрана

Су-35С
Су-35С Източник: REGNUM

Многоцелеви изтребители "Су-35С" от руските Виеннокосмически сили са нa процес на предислоциране от Източния военен окръг на летища в Беларус, съобщи днес министерството на отбраната в Москва, цитирано от ТАСС.


След пристигането си екипажите застъпват на бойни дежурства за противовъздушна отбрана в рамките на проверка на функционирането на единната система за ПВО в Съюзната държава Русия-Беларус, са казва в съобщението.

По-рана министерството съобщи, че тази проверка на два етапа.

 

Първият (до 9 февруари) ще обхваща предислоцирането, създаването на групировки войски на беларуска територия и организирането на охраната и отбраната на важни държавни ии военни обекти, както и защита на държавната граница по въздуха. Ще има и проверка на готовността на дежурните за ПВО.

 

През втория етап ще се състои съвместно учение "Съюзна решимост-2022", на което ще се работи по отразяването на агресия от чужбина, съобщи ТАСС.

 

Говорителят на Държавния департамент на САЩ Нед Прайс каза вчера, че ако руските военни части останат за постоянно в Беларус, то НАТО непременно ще трябва да преосмисли своето присъствие в страните, граничещи с Беларус. Той подчерта, че настоящото предислоциране поставя под съмнение суверенитета на Беларус, допълни Ройтерс.

 

Още от "Светът"

Аржентина поиска да стане глобален партньор на НАТО, след като заяви, че вижда нови заплахи за сигурността си

Министърът на сигурността Патрисия Булрич заяви в интервю, че на територията на Боливия и Чили действат въоръжени групировки, свързани с Иран

Прочетете повече прочетете повече

Британското разузнаване: Руснаците повтарят тактиката от Авдеевка, за да превземат Часов Яр

Британските анализатори се позовават на изявление на командира на оперативната група "Хортица" от 18 април, според което руските сили са хвърляли по 30-40 бомби на ден

Прочетете повече прочетете повече

Високотехнологичните оръжия от САЩ разпиляват армията на Путин в Украйна - унищожени са 87% от руски сухопътни сили в на

Сега е важно помощта да стигне бързо в Украйна, пишат в ежедневния си анализ от вашингтонския Институт за изследване на войната (ISW)

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени