Русия продължава да тероризира Одеска област с ракетен обстрел

Целта е да бъдат унищожени запасите от украинско зърно и хангарите, в които се съхранява

Ударените хангари със зърно
Ударените хангари със зърно Източник: Telegram

Руската терористична държава продължава да обстрелва с ракети Одеска област - през нощта врагът повреди терминали със зърно на едно от украинските аграрни предприятия. Това съобщи в ефира на телемаратон по една от украинските телевизии ръководителят на Обединения координационен пресцентър на ВСУ Наталия Гуменюк, цитирана от УНИАН

 

"Врагът продължава терора. И този терор, без съмнение, е свързан със зърнената сделка, което е лесно да се разбере. За съжаление, тази вечер врагът удари едно от агропредприятията в Одеска област, опитвайки се да унищожи запасите от зърно, съхранявано в хангари", заяви тя. 

 

Русия атакува Одеска област с ракети "Калибър", извеждайки в полунощ на дежурство в Черно море ракетоносец. Гуменюк отбеляза, че ракетите са летели на ниска височина, поради което попадането им в хангарите е съвпаднало със сигнала за въздушна тревога. 


"Коварството на врага се изразява в това, че ударът беше извършен на две вълни", разкри Гуменюк. Първоначално са били изстреляне две ракети и в момента, в който на мястото са пристигнали спасителните отряди, за да ликвидират пожара, е бил нанесен втори удар. Повредена е много селскостопанска техника, както и така за спасителни операции. 

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени