Русия продължава въздушните удари в Сирия – от началото на октомври те са 380

За периода от март 2019 г. досега са убити 1081 терористи от Ислямска държава

Бомбардировки на руски самолети в Сирия
Бомбардировки на руски самолети в Сирия Източник: Telegram
Русия продължава да нанася въздушни удари срещу пустинни райони в Сирия - в подкрепа на силите на Башар Асад. През последните 48 часа са нанесени над 50 такива удара, а от началото на октомври техния брой е 380,  съобщи  Сирийската обсерватория за човешките права SOHR.
 
"Руските изтребители продължиха атаките срещу позиции на ИДИЛ в сирийската пустиня. През последните 48 часа бяха извършени 55 въздушни удара", посочват от центъра с позоваване на свои активисти.
 
В съобщението се уточнява, че въздушните удари съвпадат по време с боеве на ИДИЛ срещу силите на Асад, при които са загинали 14 членове на ИДИЛ. Документирана е и гибелта на 8 войници от правителствената армия. За периода от март 2019 г. досега са убити 1081 терористи от Ислямска държава. 
 
Руските въздушни удари през този месец са били насочени към позиции в райони, намиращи в съседство с Ихтерия, Ал Расафа, Ал Сухна, в триъгълника Алепо-Хама-Рака, в пустинята Палмира, в източната част на пустинята Хомс и други райони в пустинята Деир ез Зор.

Още от "Светът"

Жозеп Борел: Страните от ЕС трябва да изпратят на Украйна противоракетни системи

Имаме системи "Пейтриът", имаме противоракетни системи. Трябва да ги извадим от нашите казарми, където се намират и да ги изпратим на Украйна, където бушува война, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени