Русия с нов черен рекорд на починали от COVID-19

Русия се нарежда на шесто място в света по брой починали по време на пандемията след САЩ, Бразилия, Индия, Мексико и Перу

Коронавирус в Русия
Коронавирус в Русия Източник: ВКонтакте

Рекордът за най-много смъртни случаи, свързани с коронавируса, за едно денонощие в Русия бе счупен за шести път от началото на месеца, предаде Франс прес. Федералният оперативен щаб за борба със заразата съобщи днес за 780 починали за изминалите 24 часа.

 

Досегашният рекорд от 752 смъртни случая бе поставен в събота. Броят на починалите от новия коронавирус (COVID-19) през изминалото денонощие в Русия е 780 души, като това е нов черен рекорд от началото на епидемията в страната. С това общият брой на починалите от началото на епидемията в Русия достигна 144 492 души, уточни руският оперативен щаб за борба със заразата.

 

Условната смъртност (окончателната може да се определи едва след края на епидемията) се е увеличила до 2,48%. Русия се нарежда на шесто място в света по брой починали по време на пандемията след САЩ, Бразилия, Индия, Мексико и Перу. Броят на официално регистрираните новозаразени с коронавируса през последните 24 часа в Русия е 24 702 души, с което общият брой на заразените от началото на епидемията в страната вече е 5 833 175 души.

 

В относително изражение броят на новозаразените нараства с 0,43%. Русия се нарежда на пето място в света по брой заразени след САЩ, Индия, Бразилия и Франция. В момента 452 469 души продължават лечението си в Русия. Броят на руснаците, възстановили се от коронавируса през последното денонощие, се е увеличил с 19 566 души, с което общият брой на възстановилите се вече е 5 236 214 души.

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени