Русия ще бъде разкъсана на парчета, прогнозира Алексей Данилов

Той подчерта, че когато е започнала пълномащабната война, Украйна дори не е могла да си мечтае за такова оръжие, което сега получава от Запад

Алексей Данилов
Алексей Данилов Източник: Telegram

Секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Алексей Данилов заяви, че Русия я очаква възмездие заради войната, която започна. 

 

"Страната-агресор ще бъде раздрана на парчета. Всяка държава ще си върне територии, които окупаторите някога са завлавяли, добави той в интервю за 24 канал. 

 

Той подчерта, че когато е започнала пълномащабната война, Украйна дори не е могла да си мечтае за такова оръжие, което сега получава от Запада. Тогава Киев е успял да получи единствено противотанкови ракетни комплекси Javelin  и NLOW, а също така преносими зенитно-ракетни комплекси Stinger. 

 

Той си припомня как през март президентският екип се е събирал всяка сутрин и са си блъскали главите откъде да намерят допълнително оръжие. 

 

"След седмица-две всичко постепенно тръгна напред . И сега Украйна има съвсем друго въоръжение, със съвсем друго качество", отбеляза той. 

 

По думите му западните партньори са поразени от това колко бързо украинците овладяват оръжието. Понякога им се е отдавало това да стане за седмица и половина-две, макар че по принцип за това е трябвало да се отделят между 3-5 месеца. 

Още от "Светът"

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени