Русия ще бъде разкъсана на парчета, прогнозира Алексей Данилов

Той подчерта, че когато е започнала пълномащабната война, Украйна дори не е могла да си мечтае за такова оръжие, което сега получава от Запад

Алексей Данилов
Алексей Данилов Източник: Telegram

Секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Алексей Данилов заяви, че Русия я очаква възмездие заради войната, която започна. 

 

"Страната-агресор ще бъде раздрана на парчета. Всяка държава ще си върне територии, които окупаторите някога са завлавяли, добави той в интервю за 24 канал. 

 

Той подчерта, че когато е започнала пълномащабната война, Украйна дори не е могла да си мечтае за такова оръжие, което сега получава от Запада. Тогава Киев е успял да получи единствено противотанкови ракетни комплекси Javelin  и NLOW, а също така преносими зенитно-ракетни комплекси Stinger. 

 

Той си припомня как през март президентският екип се е събирал всяка сутрин и са си блъскали главите откъде да намерят допълнително оръжие. 

 

"След седмица-две всичко постепенно тръгна напред . И сега Украйна има съвсем друго въоръжение, със съвсем друго качество", отбеляза той. 

 

По думите му западните партньори са поразени от това колко бързо украинците овладяват оръжието. Понякога им се е отдавало това да стане за седмица и половина-две, макар че по принцип за това е трябвало да се отделят между 3-5 месеца. 

Още от "Светът"

Дипломатическите усилия да се намери международна подкрепа за Киев или Москва се сблъскват в Африка

Руските официални лица използват брутална пропаганда и конспиративната концепция за елита на т.нар. "златен милиард", за да се снабдят със съюзници

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени