Русия вади от складове и музеи остарели танкове, за да ги използва във войната в Украйна (ВИДЕО)

Генерал-лейтенант Андрей Гурулев, 55-годишен, виден представител на държавната телевизия, пропагандатор на Путин и депутат, заяви, че премоделираните бойни машини са "не по-лоши от съвременните"

Русия вади танкове от складове и музей
Русия вади танкове от складове и музей Източник: Twitter

Владимир Путин отчаяно изпразва руските музеи от остарелите танкове, за да ги използва за своите буксуващи военни усилия, които скоро ще се изправят срещу модерните западни военни машини на бойното поле, пише "Дейли мейл". Във видеоклип, който се появи в Русия, се вижда как остарелите Т-62 от съветската епоха се "модернизират" в денонощен завод в Чита, Сибир.

 

Някои от танковете, които се обновяват в 103-и завод, вероятно са на 60 години, от времето, когато Никита Хрушчов и Леонид Брежнев управляваха СССР. Русия спря производството на Т-62 преди 12 години, но може би все още има до 2500 броя от тях, които се съхраняват в складове и музеи.

 

Но генерал-лейтенант Андрей Гурулев, 55-годишен, виден представител на държавната телевизия, пропагандатор на Путин и депутат, заяви, че в преместването на танковете има метод. По време на посещение в завода той заяви: "Танковете, които са на повече от 50 години, се превръщат в модерни, нормални машини, способни да изпълняват задачи и да отговарят на съвременните предизвикателства на фронта. Един танков батальон вече е изпратен на фронта".

 

Той се похвали: "Тези танкове Т-62 са напълно модернизирани. Те имат нови двигатели, комуникационни системи, системи за управление, термовизионни камери, динамична активна защита, която е инсталирана в остарелите танкови корпуси". Гурулев заяви, че премоделираните бойни машини са "не по-лоши от съвременните".

 

Още от "Светът"

Руските терористи атакуваха с дронове граждански обект в Украйна - има загинали

Над 20 ирански дрона убийци, плюс ракети, множество артилерийски обстрели, и това само за последната нощ на руски терор срещу Украйна", написа в Twitter украинският президент Володимир Зеленски

Прочетете повече прочетете повече

МВФ дава на Украйна пакет от помощи в размер на $15,6 млрд.

Освен ужасяващата човешка цена, руската инвазия в Украйна продължава да има опустошителен ефект върху икономиката: БВП е спаднал с 30 процента през 2022 г., голяма част от индустрията е унищожена, а бедността се е увеличила

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени