Русия започна да прехвърля на фронта танкове Т-54, произведени преди Путин да се е родил

Представители на мониторинговата група "Conflict Intelligence Team" твърдят, че прехвърлянето на танкове е започнало в Далечния изток

Танк Т-54
Танк Т-54 Източник: Warfiles

Руските агресори започнаха да изваждат от складовете танкове Т-54 и Т-55, които са произведени още преди раждането на руския диктатор Владимир Путин - в края на 40-те години. Това съобщиха представители на мониторинговата група "Conflict Intelligence Team".

 

 

Анализатори на организацията твърдят, че прехвърлянето на танкове е започнало в Далечния изток, където е забелязано прехвърлянето на танкове от сериите Т-54 и Т-55. На първо място е регистриран влак от град Арсениев (Приморския край). Там се помещава 1295-а централна база за складиране и съхранение на танкове на руската армия.

 

Анализаторите на CIT подчертават, че изваждането от складовете на танкове такава модификация е регистрирано за първи път.

 

Тинк танкът анализира сателитни изображения и е фиксирал прехвърлянето на най-малко 191 танка от юни до ноември миналата година – повечето модификации на Т-62.

 

Справка
Т-54 е съветски среден танк. Приет е на въоръжение от армията на СССР веднага след края на Втората световна война през 1946 година. Серийно се произвежда от 1947 г., като непрекъснато се модернизира. От 1958 г. се произвежда неговата модификация, наречена Т-55, която е  адаптирана за бойни действия след ядрена бомбардировка. През 1961-1967 г. е заменен на въоръжение от танка Т-62. Но някои съветски военни заводи произвеждаха Т-55 до 1979 година.

Още от "Светът"

Бойци от украинския Международен легион удариха руска област с РСЗО "Град"

В района на Шебекино има боеве с използването на танкове, а бойците от Руския доброволчески корпус унищожават съпротивляващите се 20 руски граничари и 20 мобилизирани от ВС на РФ

Прочетете повече прочетете повече

Германия нареди затварянето на четири от петте руски консулства в страната като ответна мярка

Руското правителство каза наскоро, че най-много 350 представители на германската държава, включително такива, работещи в културни институти и училища, може да останат в страната

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени