Руска терористична атака през нощта с дронове: всички цели са свалени, пожар в Одеса поради паднали отломки

Падналите отломки са повредили трансформатора на едно от инфраструктурните съоръжения от критичната инфраструктура

Атака с дронове
Атака с дронове Източник: Колаж/Главред

В нощта на 28 февруари руските окупатори атакуваха южните райони на Украйна с дронове камикадзе "Шахед-131/136". Силите за противовъздушна отбрана са унищожили всичките десет вражески дрона. Според Силите за отбрана на Южна Украйна, окупаторите са изстреляли 10 щурмови дрона от района на Черно море към Николаевска и Одеска област, съобщи Главред.

 

"В продължение на час и половина частите на противовъздушната отбрана интензивно отблъскваха тази атака. По-голямата част от дроновете "Шахед" бяха свалени над морето: един в района на Николаев, девет в района на Одеса", се казва в съобщението.

 

По време на маневриране на дронове над индустриалната зона на Одеса останките на поразен от ПВО дрон са повредили трансформатора на едно от критичните инфраструктурни съоръжения. Имало е късо съединение и пожар. Пожарникарите бързо са потушили огъня. Няма пострадали хора.

 

Военновъздушните сили на Въоръжените сили на Украйна уточниха, че снощи страната агресор е атакувала Украйна не само с дронове, но и със зенитни управляеми ракети С-300 от територията на окупирания Донбас.

 

"В резултат на зенитната битка мобилните огневи групи на Силите за отбрана и зенитно-ракетните части на ВВС унищожиха 10 шахеди в Одеска и Николаевска област", се казва в доклада.

Още от "Светът"

Белият дом смята, че помощта на САЩ ще помогне на Украйна да извърши контраофанзива през 2025 г.

Посочвайки сценария за война през следващата година, съветникът на президента на САЩ по националната сигурност Джейк Съливан отбеляза, че Украйна възнамерява да "продължи напред, за да си възвърне територията, която руснаците й отнеха"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени