Руска терористична атака през нощта с дронове: всички цели са свалени, пожар в Одеса поради паднали отломки

Падналите отломки са повредили трансформатора на едно от инфраструктурните съоръжения от критичната инфраструктура

Атака с дронове
Атака с дронове Източник: Колаж/Главред

В нощта на 28 февруари руските окупатори атакуваха южните райони на Украйна с дронове камикадзе "Шахед-131/136". Силите за противовъздушна отбрана са унищожили всичките десет вражески дрона. Според Силите за отбрана на Южна Украйна, окупаторите са изстреляли 10 щурмови дрона от района на Черно море към Николаевска и Одеска област, съобщи Главред.

 

"В продължение на час и половина частите на противовъздушната отбрана интензивно отблъскваха тази атака. По-голямата част от дроновете "Шахед" бяха свалени над морето: един в района на Николаев, девет в района на Одеса", се казва в съобщението.

 

По време на маневриране на дронове над индустриалната зона на Одеса останките на поразен от ПВО дрон са повредили трансформатора на едно от критичните инфраструктурни съоръжения. Имало е късо съединение и пожар. Пожарникарите бързо са потушили огъня. Няма пострадали хора.

 

Военновъздушните сили на Въоръжените сили на Украйна уточниха, че снощи страната агресор е атакувала Украйна не само с дронове, но и със зенитни управляеми ракети С-300 от територията на окупирания Донбас.

 

"В резултат на зенитната битка мобилните огневи групи на Силите за отбрана и зенитно-ракетните части на ВВС унищожиха 10 шахеди в Одеска и Николаевска област", се казва в доклада.

Още от "Светът"

Окончателно: Сенатът на американския Конгрес одобри помощта за Украйна, Израел и Тайван

Най-големият от четирите законопроекта е този за помощ за Украйна. Той предвижда помощ за Киев в размер на $60,84 млрд., с която украинските сили да продължат борбата си срещу Русия

Прочетете повече прочетете повече

Евродиректива дава достъп до взаимосвързаните регистри на банковите сметки за по-резултатни наказателни разследвания

Различията във форматите при записи за сделки вече няма да бавят анализа на финансова информация, коментира докладчикът Емил Радев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени