Руска терористична атака уби 13 души в Чернигов

Това нямаше да се случи, ако Украйна беше получила достатъчно системи за противовъздушна отбрана и ако решимостта на света да се противопостави на руския терор беше достатъчна, заяви Зеленски

Жертви и ранени от руския терористичен удар
Жертви и ранени от руския терористичен удар Източник: Държавна агенция за извънредни ситуации на Украйна

При руска терористична ракетна атака срещу украинския град Чернигов са били убити 13 цивилни и са ранени над 60 цивилни, съобщи украинското МВР. 

 

 

Нанесени са щети на социалната инфраструктура.Това съобщи ръкводителят на областната администрация Вячеслав Чаус. 

 

Според информацията, споделена от Чаус в Telegram, е имало три ракетни удара, нанесени почти в центъра на Чернигов. Управителят на областта разпространи видео, в което говори на фона на сирените за заплаха от атака.

 

 

Един от ударите е поразил социална инфраструктура, има убити, съобщи и.д. кмет на Чернигов Александър Ломако.

 

 

"За съжаление броят на жертвите може да нарасне. И това нямаше да се случи, ако Украйна беше получила достатъчно системи за противовъздушна отбрана и ако решимостта на света да се противопостави на руския терор беше достатъчна", заяви украинският президент Володимир Зеленски.

 

Русия ежедневно нанася удари по територията на Украйна с ракети и дронове камикадзе. През последните няколко седмици руската армия се насочи към енергийната инфраструктура, използвайки нови тактики, които направиха ударите по-прецизни и концентрирани. Руските войски също започнаха да атакуват енергийни обекти в по-слабо защитени региони.

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени