Руската полиция извърши най-малко 45 ареста при демонстрации в деня на погребението на Навални

Навални бе погребан в Москва, но повечето от обществените прояви в негова памет бяха проведени в други градове, съобщи неправителствената организация ОВД-Инфо

Руската полиция арестува демонстранти
Руската полиция арестува демонстранти Източник: Spektr.press

Руската полиция извърши днес най-малко 45 ареста при демонстрации в памет на опозиционера Алексей Навални, предаде Франс прес.

 

Навални бе погребан в Москва, но повечето от обществените прояви в негова памет бяха проведени в други градове, съобщи неправителствената организация ОВД-Инфо.

 

"ОВД-Инфо получи информация общо за повече от 45 ареста", заяви неправителствената организация в комуникационното приложение "Телеграм".

Само шестима души са били задържани в Москва. Останалите задържани са в други места, като например Новосибирск и Воронежка област.

Още от "Светът"

Руските терористи атакуваха енергийна инфраструктура в три украински области - ударени са четири топлоелектрически центр

Властите в Киев обявяват, че Украйна е загубила 80 процента от енергията си, произвеждана в топлоелектрическите централи, и около 35% от продукцията на водноелектрическите централи

Прочетете повече прочетете повече

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени