Руската терористична атака с дронове в Одеса уби съпругата и 4-месечния син на бесарабски българин

Той е успял да спаси дъщеря си

Бесарабският българин Сергей Гайдаржи загуби жена си Анна и четиримесечния си син Тимофей
Бесарабският българин Сергей Гайдаржи загуби жена си Анна и четиримесечния си син Тимофей Източник: Instagram

Бесарабският българин Сергей Гайдаржи загуби жена си Анна и четиримесечния си син Тимофей по време на атаката с дронове на 2 март в Одеса. Жертвите след ударите са 8. 

 

Сергей е родом от с. Дмитровка (Делжилер), Татарбунарска община и живее със семейството си в Одеса. "Това е голяма трагедия. Вчера бях цял ден със Сергей, той ми е племенник, трябва да го подкрепя. Те живяха на 2-и етаж във входа на блока, който беше срутен напълно. През нощта майката е била в едната стаята с бебето, а Сергей с петгодишната им дъщеричка – в другата стая. Те са спали, когато отломките от дрона падат върху блока.

 

Сергей се събудил и мълниеносно изнесъл дъщерята навън. Когато се върнал обратно за жена си и сина си, там вече всичко е било в развалини", каза специално за БТА Трифон Антов, депутат в Одеския областен съвет и бесарабски българин, родом от с. Дмитровка.

 

По неговите думи Анна Гайдаржи с бебето се е намирала под развалините до средата на деня, когато спасителите разчистват всичко. Той допълни, че в момента се водят разговори с кмета на Одеса, за да се окаже помощ на Сергей Гайдаржи и петгодишната му дъщеричка.

 

"Погребението на Анна и Тимофей ще бъде във вторник, 5 март в Одеса. Подкрепяме Сергей, който в момента, естествено, е в шоково състояние. Обаче, като вярващ човек, той се опитва да се държи", каза още Трифон Антов.

 

 

Още от "Светът"

Вандали взеха на прицел високоскоростната жп мрежа във Франция преди началото на Олимпийските игри в Париж

Държавният жп оператор Ес Ен Се Еф каза, че са били извършени палежи по линиите, свързващи Париж със западната, северната и източната част на страната

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени