Руската терористична държава извърши нова въздушна атака срещу Украйна

Украинските системи за противовъздушна отбрана отблъснаха всички ракети и дронове при приближаването им към столицата Киев

Свален руски дрон
Свален руски дрон Източник: Telegram

Руската терористична държава предприе поредна въздушна атака срещу Украйна. През нощта на 4 юни руската армия удари различни украински градове с ракети и бойни дронове тип Shahed. Но Силите за противовъздушна отбрана отблъснаха всички ракети и безпилотни самолети при приближаването им към Киев, съобщиха от командването на Въздушните сили на ВСУ. 

 

 

"Противовъздушната отбрана е унищожила всичко, което се е насочвало към града още при захода му отдалече", каза Сергий Попко, началник на военната администрация на Киев.

 

От 01:00 ч. до 04:00 ч. руските терористи са изстреляли 5 ирански дрона Shahed-136/131 по обекти в Брянска област, а така също и 6 крилати ракети с въздушно базипане Х-101/Х-555, изстреляни от 6 стратегически бомбардировача Ту-95 МС от района на Каспийско море.

 

"Със силите и средствата на ПВО на Въздушните сили са унищожени четири крилати ракети и три ударни дрона", се казва в съобщението на командването на Въздушните сили на ВСУ.

Още от "Светът"

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени