Руската терористична държава нанесе удари с дронове и ракети срещу цели в Южна и Източна Украйна

Украинското оперативно военно командване "Юг" е засекло активност в Черно море на руски ракетоносци

Руски ракетен удар
Руски ракетен удар Източник: Telegram

Русия предприе атаки тази нощ срещу цели в Южна и Източна Украйна, използвайки дронове "Shahed" и вероятно балистични ракети, съобщиха в ранните часове на днешния ден украинските военновъздушни сили.

 

Първо експлозии отекнаха в Николаев, а след това и в Одеса, съобщава УНИАН като се позовава на говорителя на Украинската доброволческа армия "Юг" Сергей Братчук. 

 

 

Украинските ВВС съобщават за комбинирана атака и за обявена въздушна тревога в редица области, а в Одеска, Николаевска, Херсонска, Запорожска, Донецка и Днепропетровска област съществува заплаха от удари с дронове.

 

 

Междувременно в Полтавска, Черкаска, Днепропетровска, Харковска и Кировградска област е обявена заплаха за удари с балистични ракети. Украинското оперативно военно командване "Юг" е засекло активност в Черно море на руски ракетоносци, посочва УНИАН.

 

"Възможно е да има няколко вълни от атаки. Нивото на ракетна заплаха е извънредно високо - в Черно море се фиксира активност на ракетоносци", предупреждават от Оперативно командване "Юг". Оттам напомнят, че даже при успешна работа на противовъздушната отбрана може да има падане на отломки, разрушения и пожари. Затова настояват гражданите да се скрият в укритията или да се възползват от правилото "две стени", т.е. да застанат в коридора на жилището си. 

 

Ръководителят на военната администрация на Одеска област, Олег Кипер, каза, че противовъздушната отбрана отразява руска атака с дронове.

Още от "Светът"

Подслушвателни устройства бяха открити в зала, отредена за заседание на полското правителство

Полша е разпределителен транспортен възел за военните доставки на Запада за Украйна по време на съпротивата на Киев срещу продължаващата трета година руска инвазия и съответно Варшава е с повишено внимание за всякакви признаци на шпионска дейност

Прочетете повече прочетете повече

"Хамас" каза, че е приел египетско-катарското предложение за спиране на огъня с Израел

Изявлението на палестинската групировка дойде часове след като Израел нареди евакуация на град Рафах в очакване на сухопътна офанзива на израелските сили срещу палестинския град

Прочетете повече прочетете повече

Полша иска да поддържа възможно най-добри връзки със САЩ, независимо кой е на власт, заяви външният министър Радослав Ши

Посещението на Шикорски във Вашингтон целеше да му даде възможност да обсъди с американски официални представители двустранните отношения, въпросите на сигурността и войната в Украйна

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени