Руски депутат мечтае да възроди Съветския съюз

За да се присъединят нови държави, съюзът между Русия и Беларус трябва да бъде привлекателен, коментира още той

Леонид Калашников
Леонид Калашников Източник: Duma.gov.ru
"След обединението на Русия и Беларус в съюзна държава, към тях биха могли да се присъединят и други държави, които са били част от някогашния Съветски съюз". Това мнение е изказал ръководителят на комисията на руския парламент (Държавната дума) по въпросите на Общността на независимите държави (ОНД), евразийската интеграция и отношенията със сънародниците Леонид Калашников пред  сайта  Ura.ru. Той е депутат от руската компартия (КПРФ).
 
"За да се присъединят нови държави, този съюз трябва да бъде привлекателен. Досега съюзът е известен с не много, но все пак привлекателни качества. Това е липсата на граници, възможността да работите, да учите в едната или другата държава без никакви разрешителни, да не превеждате шофьорска книжка на друг език. Ако тази привлекателност продължи да расте, рано или късно ще се появят общ парламент и закони", е заявил Леонид Калашников.
 
Според него има редица отворени въпроси и вероятно предстоящата среща на президентите на Беларус и Русия Александър Лукашенко и Владимир Путин ще бъде посветена на тях.

Още от "Светът"

Украйна може в крайна сметка да се наложи да преговаря с Русия, каза представител на украинското разузнаване

Дори и да успее да изтласка руските сили обратно към границите - все по-далечна перспектива - това няма да сложи край на войната, цитира го сп. "Икономист"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени