Руски дипломат: Путин завлича руснаците в много дълбока яма, а те не осъзнават случващото се

Ако той загуби войната в Украйна, неговото управление ще приключи по-рано

Москва, Кремъл
Москва, Кремъл Източник: Ройтерс

Повечето руснаци не осъзнават, че Путин ги завлича в "много дълбока яма", казва бивш дипломат на фона на президентските избори в Русия, предаде Sky News.

 

Борис Бондарев, който беше в постоянната мисия на Русия към офиса на ООН в Женева, каза, че подобно осъзнаване "все още не е широко разпространено сред населението".

 

"Това е проблемът", каза той пред Sky News, след като беше попитан какво може да сложи край на времето на президента на власт. "Ако той загуби тази война, неговото управление ще приключи по-рано", каза Бондарев, който подаде оставка след инвазията в Украйна в знак на протест.

 

"Основната заплаха може да дойде както от неговия елит, така и от подкрепата на този елит от обикновените хора. Знанието и възприятието на обикновените руснаци е мястото, където онези, които искат да премахнат Путин - както вътре, така и извън Русия - трябва да съсредоточат усилията си", добави Бондарев.

 

Коментирайки президентските избори, той каза, че Путин вероятно ще обяви мнозинство от около 85%. "Въпросът е дали можем да разберем реалните резултати".

 

"И аз се надявам, че някои експерти, някои наблюдатели ще ни помогнат да разберем колко истински бюлетини за Путин са пуснати в урните", каза още дипломатът.

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Руските терористи атакуваха енергийна инфраструктура в три украински области - ударени са четири топлоелектрически центр

Властите в Киев обявяват, че Украйна е загубила 80 процента от енергията си, произвеждана в топлоелектрическите централи, и около 35% от продукцията на водноелектрическите централи

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени