Руски хеликоптер с 22 души на борда е изчезнал в Камчатка

Властите провеждат проверка за нарушение на сигурността и експлоатацията на въздушния транспорт

Хеликоптер в Камчатка (снимката е илюстративна)
Хеликоптер в Камчатка (снимката е илюстративна) Източник: Eugene.kaspersky.ru

Руски хеликоптер с трима души екипаж и 19 пътници на борда е изчезнал в крайния източен руски полуостров Камчатка, съобщи агенция Интерфакс. Според публикувани днес предварителни данни от Федералната агенция за въздушен транспорт на Русия хеликоптерът Ми-8Т е излетял от база край вулкана Вачкажец, но след това е загубил връзка.

 

"Провежда се издирвателно-спасителна операция, целяща установяването на местонахождението на летателния апарат", съобщи на профила си в социалната мрежа "Телеграм" Източното междурегионално следствено управление на транспорта към Следствения комитет на Русия, цитиран от ТАСС. Властите провеждат проверка за нарушение на сигурността и експлоатацията на въздушния транспорт.

Още от "Светът"

Путин подписа указ за увеличаване числеността на руската армия до почти 2,4 милиона души

На правителството е възложено да предостави на Министерството на отбраната на Руската федерация бюджетни средства от федералния бюджет, необходими за изпълнението на този указ

Прочетете повече прочетете повече

Ранените цивилни в украинския град Харков при руска бомбардировка нараснаха на 30

Харков, вторият по големина град в Украйна, е разположен близо до руската граница и постоянно е подложен на атаки от руски бомби, ракети и безпилотни летателни апарати

Прочетете повече прочетете повече

Прокуратурата в Палермо поиска 6 г. затвор за Матео Салвини

Салвини е обвинен в отвличане поради забраната, наложена от него като вътрешен министър на 147 мигранти, намиращи се на борда на испанския кораб "Open Arms", да слязат на остров Лампедуза през август 2019 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени