Руски нацизъм - откриха два масови гроба с цивилни в украинския град Бородянка

Над хиляда убити цивилни в моргите в района на Киев

Масов гроб в Украйна
Масов гроб в Украйна Източник: Telegram

Полицията в Киевска област съобщи, че два масови гроба са били открити вчера в град Бородянка, северозападно от украинската столица. Началникът на областната полиция Андрий Небитов съобщи, че сред "цивилните, убити от руските окупатори", има две жени и един тийнейджър, съобщи Асошиетед прес.

 

"Искам да подчертая, че тези хора са цивилни. Руската армия преднамерено е разстрелвала цивилни, които не са оказвали никаква съпротива и не са представлявали никаква заплаха", каза Небитов, като допълни, че се вижда, че някои от жертвите са били измъчвани.

 

Всички тела са транспортирани в морги в региона на Киев за съдебномедицинско изследване. Повече от 1000 тела на цивилни в момента се намират в моргите в района на Киев, каза пред Франс прес Олга Стефанишина, вицепремиер на Украйна. Тя огласи това на фона на обвинения на Киев към руснаците, че са "избили" стотици цивилни по време на окупацията на района през март.

 

"Тела на 1020 цивилни, само цивилни, са (в моргите) от целия Киевски район", каза Стефанишина за АФП в град Бородянка. След изтеглянето на руските сили от района на Киев в края на март украинските власти откриха стотици тела на мирни граждани- доказателство за извършени от руските нацисти военни престъпления.

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени