Руски окупатори се опитват да настъпят в Източна Украйна, но украинските защитници ги неутрализират безпощадно (ВИДЕО)

Украинският президент заяви, че е обсъждал със западни лидери нови санкции срещу Русия

Унищожена руска военна техника
Унищожена руска военна техника Източник: Telegram

Руски сили се опитват да проникнат по-навътре в източната част на Украйна, но украинската армия ги задържа,  заяви украинският президент Володимир Зеленски във вечерното си видеообръщение към нацията.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Володимир Зеленський (@zelenskiy_official)

 

Украйна е наясно, че Русия събира подкрепления за нова офанзива. Руските сили имат превъзходство в численост и техника, добави президентът.

"Нямаме избор - решава се съдбата на нашата земя и нашия народ", подчерта Зеленски. "Знаем за какво се бием. И ще направим всичко, за да спечелим".

 

Володимир Зеленски
Володимир Зеленски Източник: Instagram

Той добави, че е обсъждал със западни лидери нови санкции срещу Русия. "След това, което светът видя в Буча, санкциите срещу Русия трябва да бъдат съотносими с тежестта на военните престъпления, извършени от окупаторите", подчерта Зеленски.

 

Европейската комисия е предложила забрана на вноса на въглища от Русия. Това биха били първите наложени заради войната европейски санкции срещу руската енергийна индустрия, отбелязва АП. Вносът на въглища възлиза на 4 милиарда евро годишна.

Още от "Светът"

Зеленски приветства американския пакет от военна помощ, отправи молба за допълнителна противовъздушна отбрана

Зеленски заяви пред Блинкън, че Украйна се нуждае от две батареи за противовъздушна отбрана за североизточния град Харков, който е подложен на руски въздушни удари

Прочетете повече прочетете повече

Руската атака в Харковска област цели да открие нов фронт, който да отклони силите на Украйна преди пристигането на запа

Лошо изградените украински укрепления и трайния недостиг на боеприпаси позволиха на Русия да напредне в района от петък насам

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени