Руски партизани поеха отговорност за атентата срещу Дария Дугина (ВИДЕО)

Това обяви бившият депутат в руската Дума Иля Пономарьов

Иля Пономарьов
Иля Пономарьов Източник: Telegram

Бившият депутат в руската Дума Иля Пономарьов обяви, че руски партизани стоят зад бомбения атентат, при който загина Даря Дугина. От Киев, където се намира в момента, Пономарьов обяви, че е бил упълномощен да прочете изявление на Националната републиканска армия, която се бори против властта на руския президент Владимир Путин.

 

"Тази акция, както и много други партизански действия, извършени на територията на Русия през последните месеци, беше извършена от Националната републиканска армия. Обявяваме президента Путин за узурпатор на властта, военнопрестъпник, изменил конституцията, който освен това води братоубийствена война между славянски народи и изпраща руските войници на сигурна и безсмислена смърт", гласи част от изявлението на организацията, прочетено от Пономарьов пред рускоезичния опозиционен телевизионен канал "Утро февраля".

 

Пономарьов добави, че партизани на територията на Русия са в готовност да извършат и други подобни атаки срещу високопоставени държавни представители, олигарси, свързани с Кремъл, както и срещу членове на силите за сигурност на Руската федерация.

 

Пономарьов отбелязва, че Дария Дугина е призовавала за унищожаването на украинци, била е рупор, призоваващ за насилие и убийства на окупираните територии. В частност, той припомня нейния опит да оправдае терористичния акт на руските агресори в Еленовка (когато бяха изгорени бойци от полка "Азов", бел. ред.). 

 

"Ние, руските активисти, военни и политици, които днес сме партизани и бойци от Националната рапубликанска армия, поставяме извън закона подпалвачите на война, грабителите и насилниците срещу народите на Русия", се казва в манифеста на НРА. 

 

"Путин ще бъде свален и унищожен...Обявяваме чиновниците от руското правителство и регионалните администрации съучастници на узурпатора - тези, които доброволно не се откажат от пълномощията си, ще бъдат унищожени от нас", заявяват още от Националната републиканска армия. 

Още от "Светът"

Украйна може в крайна сметка да се наложи да преговаря с Русия, каза представител на украинското разузнаване

Дори и да успее да изтласка руските сили обратно към границите - все по-далечна перспектива - това няма да сложи край на войната, цитира го сп. "Икономист"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени