Руски провал на най-голямото авиошоу в Близкия изток - "Рособоронекспорт" без нито един сключен договор

За сравнение, световни гиганти като Lockheed Martin, Boeing и Airbus успяха да сключат договори на стойност 67 милиарда долара

Руски провал на най-голямото авиошоу в Близкия изток
Руски провал на най-голямото авиошоу в Близкия изток Източник: Telegram

Най-голямото авиокосмическо изложение в Близкия изток Dubai Airshow 2023, където се събраха водещи производители на граждански и военни самолети, завърши с пълно фиаско за Рособоронекспорт.

 

В края на изложоението, което се проведе от 13 до 17 ноември в Дубай, държавната корпорация Рособоронекспорт, част от холдинга "Ростех", не обяви подписването на нито един договор.

 

В първия ден на изложението ръководителят на Рособоронекспорт Александър Михеев призова потенциалните чуждестранни клиенти да не се страхуват от санкции срещу държавната корпорация, но нито купувачите, нито организаторите на изложението успяха да бъдат убедени.


За сравнение, световни гиганти като Lockheed Martin, Boeing и Airbus успяха да сключат договори на стойност 67 милиарда долара.

 

Източник: Інформаційний спротив

Още от "Светът"

Украйна може в крайна сметка да се наложи да преговаря с Русия, каза представител на украинското разузнаване

Дори и да успее да изтласка руските сили обратно към границите - все по-далечна перспектива - това няма да сложи край на войната, цитира го сп. "Икономист"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени