Руски терористи-диверсанти убиха брат и сестра в Сумска област

Според Областната военна администрация къщата на убитите се намира в село Андреевка, което е разположено в петкилометрова гранична зона

Сумска област
Сумска област Източник: ИА "Украинские Национальные Новости"

Днес сутринта диверсионно-разузнавателна група на руските окупатори отново прониква на територията на Сумска област. Това съобщиха в Telegram от пресслужбата на областната военна администрация.

 

"Тази сутрин вражеска разузнавателна и диверсионна група жестоко и цинично застреля брат и сестра от Хотинска община", се казва в съобщението.

 

 

Според Областната военна администрация къщата на убитите се намира в село Андреевка, което е разположено в петкилометрова гранична зона.

 

"За пореден път се обръщам към жителите на петкилометровата зона с молба да се евакуират. Този процес тече от няколко месеца, помощ се предоставя на всеки етап. Руските терористи продължават да убиват цивилни. Евакуирайки се от опасни територии, ще спасите живота си", каза Володимир Артюх, ръководител на Областната военна администрация на Суми.

Още от "Светът"

Руските терористи атакуваха енергийна инфраструктура в три украински области - ударени са четири топлоелектрически центр

Властите в Киев обявяват, че Украйна е загубила 80 процента от енергията си, произвеждана в топлоелектрическите централи, и около 35% от продукцията на водноелектрическите централи

Прочетете повече прочетете повече

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени