Руски терористичен ракетен удар остави Одеса без ток и вода

Това съобщи кметът на града Генадий Труханов

Руски ракетен удар
Руски ракетен удар Източник: Telegram

Кметът на Одеса Генадий Труханов съобщи в канала си в Telegram, че в резултат на поредния вражески удар по инфраструктурни обекти, липсата на електричество в Одеса е спряла работата на котелните и електротранспорта, а водоснабдяването е прекъснато. Ако ситуацията не се подобри, кметът казва, че градът ще организира водоснабдяването на всички квартали със специални автомобили. По думите му всички комунални услуги в града вече работят денонощно. В града са създадени специални пунктове, където жителите могат да се стоплят и да презаредят електронните си устройства. "Ситуацията е трудна, но може да се контролира", пише Труханов.

 

 

Владимир Кудрицки, ръководител на "Укренерго", заяви в маратон по националната телевизия, излъчен вечерта на 5 декември, че възстановяването на производството на електроенергия след руските ракетни удари ще отнеме няколко дни, след което енергийната система ще започне да се стабилизира. От изстреляните над 70 ракети около 10 са поразили цели и са нанесли значителни щети на електроцентралите и подстанциите на "Укренэнерго", казва Кудрицки.

 

"Имаме региони, които са пострадали повече от други - по-специално Одеска област", каза той. - Сега подаваме напрежение там чрез схеми за резервно захранване, за да захраним преди всичко критичната инфраструктура на града и поне частично да осигурим електрозахранване на гражданите. Мисля, че и тази ситуация ще бъде разрешена през следващите няколко дни. Жилищни сгради са ударени в Запорожие, заявиха от местната власт. За щастие няма пострадали.

Още от "Светът"

Нова размяна на пленници между Украйна и Русия - Киев си върна 116 души

Върнати са телата на загиналите чуждестранни доброволци Кристофър Матю Пери и Андрю Тобайъс Матю и тялото на загиналия украинския доброволец Евгений Кулик, който е служил във Френския чуждестранен легион

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени