Руски терористичен удар по болница в Днепър: 2 души са загинали, 23 са ранени

Сред ранените има две деца - съответно на 3 и 6 години

Разрушения от руския терористичен ракетен удар
Разрушения от руския терористичен ракетен удар Източник: Telegram

Сградата на местна клиника в украинския град Днепър беше подложена на нов ракетен удар от Русия, съобщава "Украинска правда". 23-ма души са ранени, 2 са загинали, още трима са в тежко състояние, съобщи началникът на Днепропетровската областна военна администрация Сергией Лисак.

 

Загиналият е 69-годишен мъж, който е минавал покрай болницата в момента на удара. Сред пострадалите има две момчета на три и шест години, добави Лисак. По думите му те са настанени в болница в средно тежко състояние. 

 

 

На мястото на удара е избухнал голям пожар, обхващащ 1000 квадратни метра. Триетажната сграда на лечебното заведение е частично разрушена. 

 

"Руските терористи за пореден път потвърждават статута си на борци срещу всичко хуманно и честно", коментира удара президентът на Украйна Володимир Зеленски в канала си в Telegram.

 

 

В резултат на нощната ракетна атака на Днепропетровска област бяха повредени няколко предприятия и къщи в Днепър. "В частно домакинство е възникнал пожар, който вече е потушен. Пострадали са две къщи и лек автомобил. Освен това се запалиха и две частни предприятия", каза Лисак.

 

Сериозни разрушения са получили едно транспортно предприятие и една бензиностанция. Според Лисак зенитчиците от групата "Восток" на украинската армия са свалили над района пет крилати ракети и шест ирански безпилотни самолета "Шахед". Освен това Русия изстреля ракета по Гуляй-Поле.

 

В резултат на това са разрушени жилищни сгради и стопански постройки, двама души са ранени, съобщи началникът на военната администрация на Запорожие Юрий Малашко.

 

"Две ранени жени на 47 и 62 години, които бяха извадени от развалините, получават медицинска помощ", написа той. Ръководителят на канцеларията на президента на Украйна Андрий Ермак също съобщи за ракетен въздушен удар по Авдиевка. "Няма жертви", каза той.

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени