Руски терористичен удар по Николаев и Одеса повреди обекти на енергетиката

Има и ранени

Дронове
Дронове Източник: Depositphotos

Руската армия атакува Николаев и Одеса, има щети по енергийни обекти и ранени. "Тази нощ вражеската атака срещу южните райони беше съсредоточена в Николаевска и Одеска област. Противникът продължава ударите по енергийни съоръжения. Преди атаката с дронове от самолет на тактическата авиация, от района на Черно море, в опит да повредят работата на противовъздушната отбрана, руските терористи изстреляха противорадарна ракета Х-31П по района на Одеса, която загуби бойната си способност във въздуха", съобщиха от Силите за отбрана на Южна Украйна.

 

 

След това врагът е атакувал с няколко вълни дронове "Шахед-131/136" от района на Черно море. 4 атакуващи безпилотни летателни апарата бяха свалени в Одеска и Николаевска област, но не беше напълно възможно да се избегнат попадения. По-специално, в района на Николаев, врагът удари енергийно съоръжение, избухна пожар, който бързо беше потушен от пожарникарите.

 

Освен това вражеските дронове се движеха сред жилищните райони на населените места. В резултат на падането на свален "Шахед" в жилищния сектор на Николаев е унищожена двуетажна жилищна сграда, там е избухнал и пожар, който е потушен от екип на Държавната служба за извънредни ситуации. Взривната вълна е повредила няколко околни къщи. По предварителни данни 11 души са ранени, 2 са хоспитализирани, други са лекувани на място, съобщи УНИАН.

 

В района на Одеса останките на свален дрон повредиха енергийно съоръжение и предизвикаха пожар върху него, което причини изключване на част от захранването на регионалния център и близките населени места. Пожарът е потушен. За щастие няма пострадали. В момента текат възстановителни и ремонтни дейности.

Още от "Светът"

Руските терористи атакуваха енергийна инфраструктура в три украински области - ударени са четири топлоелектрически центр

Властите в Киев обявяват, че Украйна е загубила 80 процента от енергията си, произвеждана в топлоелектрическите централи, и около 35% от продукцията на водноелектрическите централи

Прочетете повече прочетете повече

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени