Руски терористичен удар с 90 Шахед-а, украинската ПВО свали 87 (ВИДЕО)

Пострадали са частни и многоетажни жилищни сгради в пет части на града. Има загинали и ранени

Удар с дронове Shahed
Удар с дронове Shahed Източник: Telegram

В новогодишната нощ руската терористична армия обстреля Украйна с рекордно количество дронове - 90. Украинската ПВО успя да свали 87.  това ъсобщи командващият ВВС на ВСУ Николай Олещук.

 

 

През новогодишната нощ руската армия неколкократно атакува Одеса с ударни дронове. Това съобщи ръководителят на Одеската областна военна администрация Олег Кипер, цитиран от УНИАН. Пострадали са частни и многоетажни жилищни сгради в пет части на града. Има загинали и ранени. 

 

 

Кметската управа разпространи видеозаписи, показващи ужасните разрушения на жилищни сгради. "В резултат на нападение с безпилотни летателни апарати в Одеса в новогодишната нощ пострада частния сектор ... Повредена е многоетажана жилищна сграда - има жертви. Разгърнат е оперативен щаб...", заяви кметът на града Генадий Труханов.

 

Впоследствие Олег Кипер уточни, че в резултат на падането на свалените дронове са повредени поне три многоетажни жилищни сгради, три къщи, както и стопански постройки. В резултат на атаката е загинал 15-годишен тинейджър, трима ранени са хоспитализирани, а други четирима са поличили медицинска помощ на място.

 

Началникът на Лвовската областна военна администрация Максим Козицки също информира за руски атаки с дронове срещу града. Той уточни, че украинската противовъздушна отбрана отблъсква нападенията. Според кмета на Лвов Андрий Садови в различни райони на града са избухнали взривове, като на местата на инцидентите са се разразили пожари. Не се дават повече подробности.

 

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени