Руските агресори вече не могат да водят настъпление на повече от едно направление

Нашествениците вече настъпват единствено под прикритието на артилерия

Алексей Данилов
Алексей Данилов Източник: Telegram

Руските окупатори не могат да водят настъпателни действия на повече от едно направление. Това разкрива в интервю за Wall Street Journal секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Алексей Данилов. 

 

Според него за четири месеца от началото на руската инвазия в Украйна са се появили признаци на пълномащабно изтощаване на руския арсенал. 

 

"Тя (Русия, бел. ред.) няма повече сили за провеждане на атаки на повече от едно направление на фронта", подчертава Данилов. 

 

От изданието отбелязват, че след провала на началния етап на руската инвазия, когато окупаторите са се опитвали да извършат пробив в дълбочина на украинската територия и са загубили елитни подразделения, сега Русия е изменила тактиката. Нашествениците вече настъпват единствено под прикритието на артилерия. 

 

Данилов коментира, че РФ е натрупала в Украйна огромно количество артилерия и бронирана техника и получава по този начин преимущество, с което засега украинските военни не могат да се справят. 

Още от "Светът"

Украйна може в крайна сметка да се наложи да преговаря с Русия, каза представител на украинското разузнаване

Дори и да успее да изтласка руските сили обратно към границите - все по-далечна перспектива - това няма да сложи край на войната, цитира го сп. "Икономист"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени