Руските бандити нанесоха поредни терористични ракетни удари срещу Харков и Запорожие

Кметът на Харков Терехов заяви, че е уцелена административна сграда, разположена на територията на едно от харковските предприятия

Русия удари отново с ракети украински градове
Русия удари отново с ракети украински градове Източник: Telegram

Поредица от взривове разтърсиха тази сутрин украинския град Харков и Запорожие, съобщиха украинските власти. Назначените от Русия власти в Херсонска област пък съобщиха, че четирима души са загинали при ракетен удар на украинската армия, докато преминавали река Днепър.

 

"Днес около 8:00 ч. сутринта врагът обстрелва с ракети град Харков. Регистрирани са попадения в индустриален инфраструктурен обект в Киевския район на града. Всички служби за спешна помощ работят на място. Преди това са загинали шестима души. Информацията за разрушенията и жертвите се уточнява", съобщи губернаторът на Харковска област Олег Синегубов в Телеграм и призова жителите на втория по големина град в Украйна да се скрият в укритията.

 

Кметът на Харков Терехов заяви, че по предварителна информация е уцелена административна сграда, разположена на територията на едно от харковските предприятия, има разрушения, тяхната степен и дали има пострадали в резултат на вражески обстрел се установява от Държавната служба за извънредни ситуации.

 

 

Ръководителят на Областната държавна администрация каза, че през изминалото денонощие в квартал "Богодуховски" 30-годишен мъж е бил хоспитализиран с наранявания. В Купянское са ранени жена и мъж, съответно на 56 и 58 години, както и 55-годишен мъж, който сам е потърсил помощ.

 

Взривове е имало и в Запорожие, съобщи губернаторът на областта Олександър Старух.

 

Още от "Светът"

Белият дом смята, че помощта на САЩ ще помогне на Украйна да извърши контраофанзива през 2025 г.

Посочвайки сценария за война през следващата година, съветникът на президента на САЩ по националната сигурност Джейк Съливан отбеляза, че Украйна възнамерява да "продължи напред, за да си възвърне територията, която руснаците й отнеха"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени