Руските нацисти атакуваха болница за онкоболни в украинския град Николаев

По време на обстрела в лечебното заведение са се намирали няколкостотин пациенти

Руските нацисти обстрелват болници
Руските нацисти обстрелват болници Източник: Twitter
Русия е обстрелвала с тежка артилерия южния украински град Николаев и е нанесла щети на онкологична болница и няколко жилищни сгради, предаде Aсошиейтед прес.
 
Главният лекар на болницата Максим Безносенко каза, че по време на обстрела в лечебното заведение са се намирали няколкостотин пациенти, но никой не е ранен. Сградата е с нанесени щети, има изпочупени прозорци. Руските сили засилиха атаките си срещу Николаев, разположен на 470 километра южно от Киев, и се опитват да обкръжат града.
 
Днес ще бъдат отворени няколко хуманитарни коридора от украински градове и села, включително от обсаденото южно пристанище Мариупол, за да може мирните граждани да напуснат тези населени места, заяви украинската вицепремиерка Ирина Верешчук и добави, че се надява Русия да спазва прекратяването на огъня, за да може коридорите да проработят, предаде Ройтерс.

Още от "Светът"

Ген. Каволи: Победата на Украйна няма да е достатъчна - Русия ще бъде заплаха в продължение на много години

Кремъл се опитва да възстанови загубите си в Украйна, за да концентрира основните си сили в западните райони на Руската федерация, заяви командващият силите на САЩ в Европа

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени