Руските окупатори атакуваха цивилни обекти и обекти на критичната инфраструктура в Полтава, Донецк, Запорожие и Днепропетровск

Свалени са част от ракетите и дроновете

Руски ракетен удар по Украйна
Руски ракетен удар по Украйна Източник: Twitter

В нощта на 28 януари страната агресор Русия изстреля осем дрона "Шахед" и пет ракети по Украйна. Има попадения, по-специално, на промишлено съоръжение в района на Полтава. За нощното нападение над Украйна съобщиха военновъздушните сили на въоръжените сили на Украйна. Отбелязва се, че са свалени четири вражески дрона.

 

"В нощта на 28 януари 2024 г. противникът атакува 8 щурмови безпилотни летателни апарата "Шахед-136/131" от югоизток (Приморско-Ахтарск - Руска федерация), две ракети "Искандер-М" в Полтавска област от района на Воронежка област (Руска федерация) и три зенитно-ракетни комплекса С-300 в Донецка област от временно окупираната територия на региона. Цивилни обекти и обекти на критичната инфраструктура бяха атакувани в Полтава, Донецк, Запорожие и Днепропетровск", се казва в съобщението. 

 

Военновъздушните сили заявиха, че мобилните огневи групи са унищожили четири от осемте вражески дрона, с които врагът атакува зоната на фронтовата линия. ВВС на ВСУ също така отбелязаха, че местните администрации ще докладват за преодоляването на последиците от ракетния удар. По предварителни данни жертви няма.

 

Ръководителят на Полтавската регионална държавна администрация Филип Пронин заяви, че в резултат на ракетен удар от руските окупатори по района на Полтава вечерта на събота, 27 януари, е ударено промишлено съоръжение.

 

"Врагът атакува района на Полтава с ракети. Противовъздушната отбрана работеше в региона. Ударено е промишлено съоръжение в квартал Кременчук, което е довело до пожар. Изяснява се информацията за жертвите. Всички съответни служби работят на място", пише в информацията.

 

По-късно той уточни, че две балистични ракети са ударили промишленото съоръжение. Пронин добави, че за щастие няма жертви.

 

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Руските терористи атакуваха енергийна инфраструктура в три украински области - ударени са четири топлоелектрически центр

Властите в Киев обявяват, че Украйна е загубила 80 процента от енергията си, произвеждана в топлоелектрическите централи, и около 35% от продукцията на водноелектрическите централи

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени