Руските окупатори бягат от Запорожието и района на Херсон

РФ "евакуира" част от подразделенията си и своите колаборанти

Руски военни
Руски военни Източник: Telegram

Руските окупатори се готвят за бягство от Запорожка област. Руското командване вече изтегля част от подразделенията си. Това съобщи ГЩ на ВСУ.

 

"Според информацията, с която разполагаме, руските окупационни войски изтеглят отделни свои подразделения и готвят за евакуация окупационните администрации на селищата, които се намират на територията на временно окупираната Запорожка област. Така например, от Михайловка са се изнесли подразделения, които бяха базирани в сградата на метната полиция и в едно от учебните заведения", са казва в съобщението. 

 

Русия е изтеглила някои свои войски и от градовете по поречието на река Днепър срещу град Херсон. Украинският генерален щаб съобщи в своята всекидневна сводка, че е намалял броят на руските военни и въоръжение в град Олешки. Той се намира близо до Херсон на контролирания от Русия бряг на Днепър. 

 

"Вражеските войски се оттеглиха от някои населени места в Херсонска област и се разпръснаха в гори по протежението на магистралата Олешки–Гола Пристан", каза украинският генерален щаб.

 

"Основната част от войските е съставена от мобилизирани военнослужещи", добави той. По думите на щаба това показва, че най-добре обучените професионални войници на Москва вече са се изтеглили от района.

Още от "Светът"

Жозеп Борел: Страните от ЕС трябва да изпратят на Украйна противоракетни системи

Имаме системи "Пейтриът", имаме противоракетни системи. Трябва да ги извадим от нашите казарми, където се намират и да ги изпратим на Украйна, където бушува война, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени