Руските окупатори готвят танц върху кости в Драматичния театър на Мариупол

Русия планира да открие театралния сезон на 10 септември с концерт там, където уби стотици цивилни украинци

Разрушеният театър в Мариупол
Разрушеният театър в Мариупол Източник: Telegram

Драматичният театър в Мариупол ще отвори врати на 10 септември. Това съобщи временно изпълняващият длъжността генерален директор Иля Солонин, цитиран от РИА новости. Той участва в тур за журналисти, организиран от руското министерство на отбраната. Според него новият сезон ще бъде открит с два-три танцови и поп-концертни номера, както и театрално представление.

 

Унищоженият Драматичен театър в Мариупол
Унищоженият Драматичен театър в Мариупол Източник: Telegram

Съветникът на кмета на Мариупол Пьотр Андрюшченко коментира остро заявката за спектакли на сцената на Драматичния театър, в който бяха убити стотици цивилни - според различните оценки между 300 и 600.

 

"Танц върху костите, представление на гробището. И всичко е организирано от окупаторите заедно с техни сътрудници. Следващия път, когато цинична Русия повдигне въпроса за хуманизма, просто запомнете това послание", написа Андрюшченко в Telegram.

 

Още от "Светът"

Руската атака в Харковска област цели да открие нов фронт, който да отклони силите на Украйна преди пристигането на запа

Лошо изградените украински укрепления и трайния недостиг на боеприпаси позволиха на Русия да напредне в района от петък насам

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени