Руските окупатори, които вчера разстреляха невъоръжени украински войници, са ликвидирани до един

Припомняме, че вчера близо до Авдеевка руснаците застреляха невъоръжени войници от въоръжените сили на Украйна, които се предадоха

Скрийншот от видеото с поредното военно престъпление на руските окупатори
Скрийншот от видеото с поредното военно престъпление на руските окупатори Източник: Скрийншот/Telegram

ВСУ вероятно вече са елиминирали руските окупатори, които са стреляли по пленени украински войници.

Нашествениците са унищожени по време на нападение срещу позицията им. Това съобщи ръководителят на градската военна администрация на Авдеевка Виталий Барабаш в ефира на телевизионния канал FREEDOM.

 

Двама украински войници решават да се предадат, след като са им свършили боеприпасите, а руските нашественици се приближават до позицията. Но когато излизат с вдигнати ръце, окупаторите ги застрелват хладнокръвно.

 

Според Барабаш, украинските войници по-късно са щурмували тази позиция и са унищожили всички нашественици, които са били там.

 

"Те (двамата украински военнослужещи, бел. ред.) се предадоха, защото им свършиха боеприпасите. Доколкото знам, малко по-късно нашите момчета щурмуваха тази позиция и всички [окупатори, бел.ред.], които са били там, са ликвидирани", каза ръководителят на Авдеевката ГВА.

 

Припомняме, че вчера близо до Авдеевка руснаците застреляха невъоръжени войници от въоръжените сили на Украйна, които се предадоха. Окупаторите навлязоха в позициите на 45-ти отделен стрелкови батальон. Войниците от въоръжените сили на Украйна бяха принудени да се предадат поради липса на боеприпаси. Когато защитниците на Украйна излязоха с вдигнати ръце, за да се предадат, нашествениците откриха огън по тях.

 

Публикацията на видеото с екзекуцията на пленените украински военни в Telegram канала Deep State
Публикацията на видеото с екзекуцията на пленените украински военни в Telegram канала Deep State Източник: Скрийншот/Telegram

По-късно въоръжените сили на Украйна потвърдиха смъртта на военните в резултат на стрелба от окупаторите. Страната-агресор Русия за пореден път наруши законите и обичаите на водене на война, както и нормите на международното право.

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени