Руските окупатори опитаха настъпление по 10 направления! Отблъснати са навсякъде!

Това съобщиха от ГЩ на ВСУ

Унищожена руска военна техника
Унищожена руска военна техника Източник: ГЩ на ВСУ

Руските окупатори продължават опитите да вземат под свой контрол цяата територия на Донбас и да задържат завлавените територии в други райони на Украйна. Това съобщи Генералният щаб на Въоръжените сили на Украйна. 

 

"На Краматорското направление врагът настъпваше по посока на Николаевка-Виемка, но без успех, отстъпи. По Бахмутското направление (...) окупаторите провеждаха настъпление по посока на Владимировка-Соледар, Покровское-Бахмутское, Покровское-Бахмут, Клиновое-Бахмут, Семигорие-Зайцево, Семигорие-Кодема и Голмиковски-Зайцево. По нито едно от тези направления нашествениците не постигнаха никакви положителни резултати и се оттеглиха със загуби", се казва в съобщението. 

 

Руските агресори са настъпвали и по направлението Лозово-Първомайско, но без успех, отбелязват украинските военни. 

 

"В посока на Новопавловското и Запорожкото направления противникът се опитваше да провежда щурмови действия към Егоровка-Шевченково, но без успех, отстъпи", подчертават от ГЩ на ВСУ. 

 

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени